ندای روشن حقوق بشر ایران« حرکتی جهت آگاهی وعدالت درایران»

Afghanistan
سرپرست و نویسنده, روشن

۱۴۰۲ آبان ۷, یکشنبه

مملکت را دست کرم خاکی بدهند بهتر اداره می کند



ندای روشن / " پخمه سالاری "
دانشمندان برای اینکه ببینند، آیا تجربه و عبرت در جانوران هم وجود دارد یا نه، روی کرم خاکی آزمایش کردند که از ساده‌ترین جانداران است. او را سر دوراهی گذاشتند که به یکی از دو راه، برق وصل کرده بودند.

وقتی کرم وارد آن مسیر و دچار شوک خفیف الکتریکی شد، بازگشت. چندین بار دیگر او را سر همان دوراهی گذاشتند، اما به هیچ وجه از مسیر برق‌دار نرفت و هر بار، راه دیگر را برگزید.

مشکل آنهایی که هنوز دست از حجاب اجباری برنداشته‌اند، این است که حتی هوش کرم خاکی را ندارند. مشکل ما ‌پخمه‌سالاری⁩ است.

چهل و پنج سال است این پخمگان، در باحجاب کردن خانمها، شکست پشت شکست، خورده و از باحجاب کردن دخترهای خودشان هم عاجزند.

مطهره‌ها و محدثه‌هایشان، همه پلنگ شده اند. فاجعه پشت فاجعه آفریده و برای خودشان بحران به آن عظمت پارسال درست کردند، اما باز هم ول کن نیستند. مملکت را دست کرم خاکی بدهند بهتر اداره می کند....

دررابطه با اعتراضات سراسری شهریور-مهر ۱۴۰۱ بازداشت مهسا امینی زن جوان ۲۲ ساله به جرم بدحجابی توسط پلیس امنیت اخلاقی و سپس جان باختن او در زمان بازداشت به موج گسترده ای از اعتراضات سراسری در ایران دامن زد. معترضان با شعار محوری “زن، زندگی، آزادی” در اعتراض به عملکرد، قوانین و ساختار حکومت معترض به خیابانها آمدند. سرکوب آزادی بیان، عقیده و اندیشه ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر حق افراد بر انتشار آزادانه افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی تاکید می کند. در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید شده است. عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. همچنین، برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است. اعتراف گیری توام با ارعاب و تهدید، ناقض در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و مصداق بارز شکنجه است.