ندای روشن حقوق بشر ایران« حرکتی جهت آگاهی وعدالت درایران»

Afghanistan
سرپرست و نویسنده, روشن

۱۴۰۱ آذر ۲۷, یکشنبه

کشته‌شدن دختر ۱۴ ساله به خاطر پارگی واژن ناشی از تجاوز جنسی نیروهای امنیتی + ناپدیدشدن مادرش

ندای روشن / روزنامه نیویورک‌ تایمز روز شنبه ۱۷ دسامبر/۲۶ آذر در یادداشتی تحت عنوان « ایران از تجاوز جنسی برای تحمیل عفت به زنان استفاده می‌کند» فاش کرد نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی یک دختر دانش‌آموز ۱۴ ساله به نام معصومه و ساکن یکی از محله‌های فقیرنشین تهران را به خاطر برداشتن مقنعه در مدرسه بازداشت کرده و کمی بعد به خاطر پارگی شدید واژن به بیمارستان انتقال داده‌اند. 
نویسنده این یادداشت به نقل از هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر ایران مستقر در نیویورک نوشته است: «این دختر، معصومه، با دوربین‌های مدرسه شناسایی و بازداشت شد.
بلافاصله پس از آن، او به دلیل پارگی شدید واژن به بیمارستان منتقل شد. دختر فوت کرد و مادرش پس از این‌که در ابتدا گفته بود می‌خواهد قتل دخترش را علنی کند، ناپدید شده است.» 

شبکه خبری سی‌ان‌ان پیشتر در گزارشی تحقیقی و به نقل از چند تن از بازداشت‌شدگان تجاوز جنسی به زنان و مردان بازداشت‌شده در اعتراضات اخیر ایران را تأیید کرده بود.

یکی از این بازداشت‌شدگان آرمیتا عباسی، جوان ۲۰ ساله‌ای ست که به گواه پزشکان شاهد، به‌خاطر تجاوز جنسی مکرر و خونریزی مقعد بر اثر تجاوز ۲۶ مهرماه توسط نیروهای امنیتی لباس شخصی به بیمارستان امام علی کرج منتقل شده و در حالی که سر او را تراشیده بودند و دچار لرزش شدید بدن بوده، دوباره به مکان نامعلوم بازگردانده شده است. مقام‌های امنیتی و قضایی پس از گذشت هفته‌ها همچنان از دادن اطلاعات درباره وضعیت او خودداری می‌کنند.


 دررابطه با اعتراضات سراسری شهریور-مهر ۱۴۰۱ بازداشت مهسا امینی زن جوان ۲۲ ساله به جرم بدحجابی توسط پلیس امنیت اخلاقی و سپس جان باختن او در زمان بازداشت به موج گسترده ای از اعتراضات سراسری در ایران دامن زد. معترضان با شعار محوری “زن، زندگی، آزادی” در اعتراض به عملکرد، قوانین و ساختار حکومت معترض به خیابانها آمدند. سرکوب آزادی بیان، عقیده و اندیشه ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر حق افراد بر انتشار آزادانه افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی تاکید می کند. در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید شده است. عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. همچنین، برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است. اعتراف گیری توام با ارعاب و تهدید، ناقض در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و مصداق بارز شکنجه است.