ندای روشن / امروز پنجشنبه ۱۹آبان ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در زاهدان، کنگاور، سقز، تهران، سنندج و دهگلان، دستکم ۱۰ تن از شهروندان را بازداشت کردند.
طی روزهای گذشته، پوریا مشتاقی، علی شریفی، دانیال مصونی، فریبرز کهن زاد، آرمین عبداللهی، محمدعلی کاشی، آگرین شیربیگی، کامران فتحی، علی احمدی بریچی و سلمان ریگی، در استانهای کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، کردستان و تهران، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شدند.
براساس اعلام یک منبع مطلع:”روز دوشنبه ۲۵ مهر ماه ۱۴۰۱، آرمین عبدالهی، ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از تفتیش منزل و توقیف برخی وسائل شخصی به مکان نامعلومی منتقل شد.”
تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، اتهامات و شرح وضعیت آرمان عبدالهی اطلاعی در دسترس نیست.
در خبری دیگر، روز چهارشنبه ۱۸ آبان ماه ۱۴۰۱، محمدعلی کاشی و آگرین شیربیگی، ساکن شهر اکباتان واقع در غرب تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
براساس این گزارش، آگرین شیربیگی و محمدعلی کاشی از جمله افراد فعال در زمینه هیپ هاپ ایران هستند و ماموران امنیتی پس از بازداشت آنها را به مکان نامعلومی منتقل کردند.
تا این لحظه از وضعیت محمدعلی کاشی و آگرین شیربیگی اطلاعی در دسترس نیست.
اما وبسایت کمپین فعالین بلوچ نیز با انتشار اخباری اعلام کرد؛ صبح چهارشنبه ۱۸ آبان ماه ۱۴۰۱، پوریا مشتاقی، ساکن شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
براساس اعلام یک منبع مطلع؛ بازداشت پوریا مشتاقی در پی یورش چندین تن از ماموران اداره اطلاعات زاهدان به محل سکونت وی صورت گرفته است.
تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، علت بازداشت و مکان نگهداری پوریا مشتاقی اطلاعی در دست نیست.
در خبری دیگر، امروز پنجشنبه ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۱، علیرغم گذشت بیش از ۱ ماه از تاریخ بازداشت علی احمدی بریچی، اهل زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، وی بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برد و از حقوق اولیه یک متهم برای تسریع در روند بازجوئی و تفهیم اتهام محروم مانده است.
لازم به ذکر است، علی احمدی بریچی، در تاریخ ۱۵ مهر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی در این شهر منتقل شد.
تا لحظه تنظیم این خبر از علت دقیق بازداشت، اتهامات مطروحه و نام ارگان بازداشت کننده علی احمدی بریچی اطلاعی در دست نیست.
کمپین فعالین بلوچ در ادامه نیز اعلام کرد؛ روز جمعه ۱۳ آبان ماه ۱۴۰۱، سلمان ریگی، متولد: ۱۳۷۵، فرزند: احمد، اهل زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
براساس این گزارش، بازداشت سلمان ریگی پس از تعقیب و گریز وی توسط نیروهای امنیتی در جریان برگزاری اعتراضات سراسری در شهر زاهدان صورت گرفته است.
تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، نوع اتهامات و وضعیت سلمان ریگی اطلاعی در دست نیست.
کانال تلگرامی دانشجویان متحد نیز در خبری اعلام کرد؛ روز شنبه ۸ آبان ماه ۱۴۰۱، فریبرز کهن زاد، دانشجوی سال دوم در یکی از رشته های دانشگاه صنعتی شریف، ساکن تهران، پس از احضار تلفنی به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات بازداشت و جهت بازجوئی به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ این ارگان امنیتی واقع در زندان اوین منتقل شد.
علیرغم گذشت بیش از یک هفته از تاریخ بازداشت فریبرز کهن زاد اما وی از حقوق اولیه یک متهم محروم مانده است.
تا لحظه تنظیم این خبر، از علت احضار و بازداشت و مصادیق اتهامات مطروحه بر علیه فریبرز کهن زاد اطلاعی در دست نیست.
وبسایت کُردپا هم با انتشار اخباری اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۱، کامران فتحی، اهل شهرستان دهگلان از توابع استان کردستان، در پی یورش نیروهای امنیتی به محل کار وی بازداشت شد.
تا این لحظه از مکان نگهداری، علت بازداشت و نام ارگان بازداشت کننده کامران فتحی اطلاعی در دست نیست.
در خبری دیگر، سحرگاه امروز پنجشنبه ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۱، دانیال مصونی ساکن شهر صاحب از توابع سقز در استان کردستان، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شد.
تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری و علت بازداشت دانیال مصونی اطلاعی در دست نیست.
همچنین، طی روزهای اخیر، علی شریفی، ساکن شهرستان کنگاور از توابع استان کرمانشاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
تا لحظه تنظیم این خبر از علت دقیق بازداشت، نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق اتهامات مطروحه بر علیه علی شریفی اطلاعی در دست نیست.
از زمان اعلام خبر جان باختن مهسا (ژینا) امینی، دختر ۲۲ ساله، اهل شهرستان سقز در بازداشتگاه پلیس امنیت نیروی انتظامی در تهران، اعتراضات گسترده ای در خصوص عملکرد گشت ارشاد در مدارس، دانشگاهها و شهرهای مختلف کشور در جریان است.
در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، سازمان عفو بین الملل نیز با انتشار بیانیه ای، نسبت به سرکوب خشونت بار این اعتراضات واکنش نشان داد و از جامعه جهانی خواستار اقدام فوری برای مقابله با حکومت ایران شد.
دررابطه با اعتراضات سراسری شهریور-مهر ۱۴۰۱
بازداشت مهسا امینی زن جوان ۲۲ ساله به جرم بدحجابی توسط پلیس امنیت اخلاقی و سپس جان باختن او در زمان بازداشت به موج گسترده ای از اعتراضات سراسری در ایران دامن زد. معترضان با شعار محوری “زن، زندگی، آزادی” در اعتراض به عملکرد، قوانین و ساختار حکومت معترض به خیابانها آمدند.
سرکوب آزادی بیان، عقیده و اندیشه ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر حق افراد بر انتشار آزادانه افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی تاکید می کند. در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید شده است. عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. همچنین، برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است. اعتراف گیری توام با ارعاب و تهدید، ناقض در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و مصداق بارز شکنجه است.