ندای روشن حقوق بشر ایران« حرکتی جهت آگاهی وعدالت درایران»

Afghanistan
سرپرست و نویسنده, روشن

۱۴۰۱ آبان ۲, دوشنبه

آزادی ۶ دختر دانش‌آموز جوانرودی مقارن اخذ اعتراف از دوستان‌شان جلوی دوربین صدا وسیما با حضور ماموران امنیتی




ندای روشن /  روز یک‌شنبه ۱ آبان ۱۴۰۱ (۲۳ اکتبر ۲۰۲۲)، اداره اطلاعات کرمانشاه در معیت تیم صدا و سیمای مرکز استان به دبیرستان دخترانه "عفت" در جوانرود رفته و ضمن تهدید دانش‌آموزان آنها را ناچار به اخذ اعتراف تلویزیونی نموده تا بازداشت دوستان خود را تکذیب کنند.
 
 شش دانش‌آموز دختر به نام‌های؛ کیمیا علیمرادی، سندس یعقوبی، هیرو نوری، الینا رنجبر، رها صبوری و سارا کرمی، همگی ۱۷ ساله، متعاقب هجوم نیروهای امنیتی به این مدرسه بازداشت شدەاند.
 
متعاقب رسانه‌‌ای شدن موضوع  این شش دختر پس از اخذ تعهداتی با محتوای حقوقی نامشخص توسط ماموران امنیتی آزاد شده‌اند.
 
در همین رابطه، روز گذشته، رئیس آموزش و پرورش جوانرود نیز روز گذشته این خبر را تکذیب کرده و ماموران امنیتی تمامی کانال‌های تلگرامی را که خبر بازداشت آنها را منتشر کرده بودند، ناچار کرده‌ تا خبر مذکور را حذف نمایند.






 سرکوب آزادی بیان، عقیده و اندیشه ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر حق افراد بر انتشار آزادانه افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی تاکید می کند. در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید شده است. عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. همچنین، برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است. اعتراف گیری توام با ارعاب و تهدید، ناقض در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و مصداق بارز شکنجه است.