ندای روشن / روز شنبه ۲ مهر ماه ۱۴۰۱، محمد خانی، دانشجوی مقطع دکترا در دانشگاه علامه طباطبایی تهران و زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۸ زندان اوین، با نگارش نامه ای حمایت خود را از تجمعات اعتراضی سراسری که در شهرهای کشور در جریان است اعلام کرد. این زندانی سیاسی در حال سپری کردن دوران حبس تعزیری ۳ سال و ۶ ماه خود است.
متن نامه این زندانی سیاسی در ادامه می آید:
“با درود و سلام بر هموطنان عزیز
مردم اینک خوب میدانند وقتی آزادیهای اجتماعی نظیر آزادی بیان و عقیده، آزادی پوشش، حق تشکل و تجمع، اعتصاب و اعتراض اقشار اجتماعی مختلف از قبیل از کارگران و بازنشستگان تا پرستاران و معلمان پایمال و لگدمال میشود، وقتی کارگران معترض به حقوق دستمزد پایین یا حقوق معوقهشان سرکوب میشوند، زنان به خاطر حجابشان به مسلخ میروند، بازنشستگان و معلمان به خاطر اعتراض به نابرابری و بیعدالتی بازداشت و زندان میشوند، وقتی نه دست فروشان امان دارند و نه کشاورزان
نه کُرد و ترک، نه لُر و نه بلوچ، وقتی جوانان، دانشآموزان و دانشجویان به خاطر اعتراض به این ستم فراگیر و ساختاری ضرب و شتم و بازداشت میشوند دیگر هیچ راهی جز خیابان باقی نمیماند!
درود بر شما در خیابانها و کارخانهها و دانشگاهها!
سلام برشما در مهاباد در آمل و ساری و در عبدل آباد و اسلامشهر در سقز و تبریز در ایذه و خوزستان.
سلام برشما در اصفهان و ایلام، جاده ساوه و شهریار.
من، محمد خانی، زندانی سیاسی بند ۸ زندان اوین ضمن انزجار از به خون کشیده شدن مهسا(ژینا) امینی بر تمامی جوانان شورشگر درود می فرستم که با تداوم خروششان فردایی روشن از آزادی و برابری را بشارت می دهند.
محمدخانی/ ۲ مهر ۱۴۰۱/ زندان اوین”
در خصوص نویسنده این نامه لازم به اشاره است، در تاریخ ۷ دی ماه ۱۳۹۹، محمد خانی، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام )به ۶ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام (اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور) هم به تحمل ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و بعنوان مجازات تکمیلی به سپری کردن ۶ ماه کار اجباری در آسایشگاه کودکان معلول ذهنی، دو سال محرومیت از فعالیتهای اجتماعی و توقیف اموال ضبط شده در مراحل تفتیش منزل وی محکوم شد. این حکم اواخر بهار ۱۴۰۱، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تائید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ مجازات اسلامی، اشد مجازات یعنی ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری لازم به اجرا شد و محمد خانی در تاریخ ۱ تیر ماه ۱۴۰۱، برای تحمل حبس خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
محمد خانی، در تاریخ ۱۰ مهر ماه ۱۳۹۹، بازداشت و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل و پس از طی مراحل بازجوئی و بازپرسی در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای زندان اوین در تاریخ ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۹، با تودیع وثیقه آزاد شده بود.
محمد خانی، علاوه بر تحصیل در رشته رفاه اجتماعی در مقطع دکترا در زمینه ترجمه و نویسندگی هم فعالیت می کند که از جمله کارهای میتوان به ترجمه کتابهایی مثل بیخانمانی و سیاستگذاری اجتماعی، فرهنگ و برنامه ریزی از سیمون آبرام، نظریههای جامعه شناسی پاتریک برت، نیز اشاره کرد.