ندای روشن حقوق بشر ایران« حرکتی جهت آگاهی وعدالت درایران»

Afghanistan
سرپرست و نویسنده, روشن

۱۴۰۱ مرداد ۳۰, یکشنبه

بیژن رضایی، برای تحمل ادامه حبس به زندان عادل آباد بازگشت




ندای روشن  - امروز یکشنبه ۳۰مرداد ماه ۱۴۰۱، بیژن رضایی، زندانی سیاسی پس از اتمام مرخصی برای تحمل ادامه حبس خود به زندان عادل آباد شیراز بازگشت.
 
به گزارش ندای روشن ، روز شنبه ۲۹ مردادماه ۱۴۰۱، بیژن رضایی، متولد: ۱۳۶۶، اهل روستای کاکان از توابع کهگیلویه و بویراحمد و ساکن شیراز مرکز استان فارس و زندانی سیاسی که در مرخصی کوتاه مدت بسر می برد برای تحمل ادامه حبس خود به زندان عادل آباد بازگشت. وی در حال تحمل حبس تعزیری ۴ ماهه خود است.‌
لازم به ذکر است، این فعال فضای مجازی، در تاریخ ۱۰ مردادماه ۱۴۰۱، با توجه به ابلاغیه دریافتی به شعبه اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب شیراز مراجعه و پس از بازداشت برای تحمل حبس به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد و چند روز پیش با تودیع وثیقه به مرخصی کوتاه مدت اعزام شده بود. 
بیژن رضایی در سال ۱۴۰۰، توسط شعبه دادگاه انقلاب شیراز به اتهام《فعالیت تبلیغی علیه نظام》محاکمه و به تحمل ۴ ماه حبس تعزیری محکوم شد.‌
این فعال مدنی، در آذر سال ۱۳۹۹، ابتدا با اتهامات《نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی》،《تشکیل گروه و دسته به قصد بر هم‌زدن امنیت کشور》،《فعالیت تبلیغی علیه نظام》توسط بازپرس تفهیم اتهام و کیفرخواست او تنظیم شده بود. 
بیژن رضایی، در تاریخ ۶ آبان ماه ۱۳۹۹، توسط ماموران‌امنیتی در شیراز بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ اداره اطلاعات این شهر و طی‌مراحل بازجویی، بلاتکلیفی و تفهیم اتهام در تاریخ ۲۴ آذر ماه ۱۳۹۹ با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان آزاد شده بود.
این فعال مدنی، پیش از این هم‌به سبب فعالیتهای مسالمت‌آمیز خود توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب شیراز توسط قاضی محمود ساداتی به اتهام《تبلیغ علیه نظام》و《اجتماع و تبانی به قصد بر هم‌ زدن امنیت کشور》در مجموع به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد و در تاریخ حالی که ۲ سال و ۲ ماه از مجموع حبس لازم به اجرای ۵ ساله خود را سپری کرده بود در تاریخ ۱۳ مردادماه ۱۳۹۸، بطور مشروط آزاد شده بود.‌
سرکوب آزادی بیان و عقیده، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 
عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات حقوقی در یک فرآیند دادرسی ناقض، ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
ندای روشن