جمعی از کارگران غرفه دار شرکت بازیافت منطقه ۵ شهرداری تهران، از اجباری بودن اضافه کاری بدون حقوق در این شرکت خبر دادند. افزون بر این، این کارگران میگویند، قرارداد کاری ندارند و پیگیری هایشان جهت بستن قرارداد بی نتیجه بوده است. در خبری دیگر، کارگران ابنیه فنی راهآهن قم و همدان از عدم پرداخت حقوق تیر و خردادماه خود خبر دادند.
جمعی از کارگران غرفه دار شرکت بازیافت منطقه ۵ تهران از عدم پرداخت حقوق اضافه کاری خود خبر دادند.
این کارگران گفتند: مجبور به اضافه کاری اجباری هستیم. ساعت کاری عادی ما از ساعت ۸ صبح تا ۵ بعد از ظهر است اما از یک ماه پیش ساعت کاری ما تا ساعت هفت بعد از ظهر تغییر کرده است. حتی حق اضافه کاری این دو ساعت کار اجباری را پرداخت نمیکنند.
این کارگران افزودند: پرداختها هم ضابطه مند نیست. برای این ساعات کار طولانی پرداخت قانونی اضافه کار انجام نمیشود و حتی کارگران غرفه دار بازیافت با وجود شرایط سخت و ساعات کار طولانی، حداقل بگیر هستند اما همین دستمزد هم معمولا با تاخیر پرداخت میشود.
به گفته این کارگران آنها قرارداد ندارند و پیگیری آنها بینتیجه مانده است. همچنین از قرار معلوم موعد قرارداد پیمانکار فعلی با شرکت بازیافت منطقه ۵ به اتمام رسیده و قرار است با شرکت پیمانکاری تامین نیرو دیگری قرارداد منعقد شود.
کارگران این شرکت اظهار داشتند: در گرمای بالای ۴۰ درجه تهران در کانکس های آهنی فاقد امکانات روزی ۱۲ ساعت کار میکنیم اما هنوز برای سادهترین مطالبه مانند دریافت فیش حقوقی با مشکل روبرو هستیم.
به گفته آنها: میزان دریافتی یک کارگر غرفهدار به حدود ۵ میلیون و ۸۰۰ میرسد که این حقوق حداقل یک میلیون تومان از میزان حقوقی که مصوبه شورای عالی کار است، کمتر است.
طبق گفته این کارگران، جدا از مشکلات مزدی، نیمی از عیدی سال گذشته آنها هنوز پرداخت نشده است. این در حالی است که قرار بود این بدهی تا خرداد ماه به حساب کارگران واریز شود.
این کارگران درباره اضافه کاری های اجباری خود نیز گفتند: در آخرین پیگیری ها که در دو مرحله در دفتر بازیافت واقع در پارک جوانمردان انجام دادیم، مسئولان مدعی بودند اضافه کار اجباری برای بالا بردن رتبه شهرداری منطقه ۵ است بنابراین همه باید کمک کنند.
مطالبات کارگران ابنیه فنی راهآهن قم و همدان
به گزارش ایلنا، کارگران ابنیه فنی راهآهن قم و همدان از عدم پرداخت برخی مطالبات مزدی خود خبر دادند.
بر اساس این گزارش، کارگران ابنیه فنی راهآهن نواحی قم و همدان که تحت مسئولیت یک پیمانکار به کار نگهداری از خطوط اشتغال دارند، از شرایط کار و نحوه پرداخت مطالبات خود رضایت ندارند.
این کارگران به شرایطی که توسط پیمانکاران برای کار آنها تعیین شده، معترض و خواستار نظارت شرکت راهآهن به عنوان کارفرمای مادر بر عملکرد پیمانکار هستند.
یکی از کارگران ابنیه فنی راهآهن قم در ارتباط با مشکلات ایجاد شده، گفت: هر ماه مطالبات خود را با تاخیر دریافت میکنیم و علیرغم اینکه چند روز از آغاز مرداد ماه گذشته هنوز حقوق خرداد و تیر ماه خود را دریافت نکردهایم. وضع موجود شرایط زندگی را برایمان سخت کرده است. در عین حال شرکت هنوز حق اعیاد غدیر (۶۰۰ هزار تومان) و قربان (۵۰۰ هزار تومان) کارگران را نپرداخته است.
وی با اشاره به میانگین ۱۰ تا ۱۵ ساله سابقه کاری خود و همکارانش در راهآهن گفت: میزان دریافتی یک کارگر با روزی ۸ تا ۱۲ ساعت کار با سه حق اولاد، شش میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است. این مبلغ دریافتی به نسبت سایر همکاران نواحی ریلی کشور حداقل دو تا سه میلیون تومان کمتر است.
او گفت: در گذشته کارگران ابنیه فنی بدون حضور پیمانکاران به صورت رسمی مشغول کار بودند و امکاناتی که در اختیار کارگران رسمی بود قابل مقایسه با شرایط کار امروز ما کارگران پیمانکاری نیست. آنها از امکانات رفاهی و مزدی خوبی بهره میبردند و هزینه اضافهکاریهای آنها نیز به موقع پرداخت میشد.
این کارگر ابنیه فنی راهآهن گفت: ما کارگران از حداقلهای مزدی محروم هستیم و مسئولان شرکت راه آهن به مشکلاتمان که در نتیجه حضور پیمانکاران مختلف ایجاد میشود، اعتنایی نمیکنند.
وی با یادآوری اینکه خواهان حذف پیمانکار در بخشهای مختلف راهآهن هستیم، در ادامه افزود: در حقیقت امکان بهبود شرایط شغلی برای همه ما وجود دارد اما نمیدانیم چرا شرکت راهآهن ترجیح میدهد از یک سو به همکاری با پیمانکاران ادامه دهد و از سوی دیگر مطالبات مزدی ما را با یک شرکت واسطهای به حساب ما پرداخت کند.