ندای روشن - امروز جمعه ۲۱مرداد ماه ۱۴۰۱، میثاق معنوی پور، شهروند بهایی پش از اتمام بازجوئی ها با تودیع وثیقه آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، ظهر پنجشنبه ۲۰ مردادماه ۱۴۰۱، میثاق معنوی پور، شهروند بهایی اهل شیراز مرکز استان فارس، پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان عادل آباد شیراز آزاد شد.
براساس این گزارش، آزادی میثاق معنوی پور با تودیع وثیقه صورت گرفته و او باید در انتظار دریافت ابلاغیه تاریخ دادرسی خود در دادگاه انقلاب شیراز باشد.
لازم به ذکر است، میثاق معنوی پور، در تاریخ ۲۸ تیر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی به همراه چند شهروند بهایی دیگر بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز منتقل و پس از طی مراحل بازجوئی و انتقال به شعبه بازپرسی دادسرای این شهر و تفهیم اتهام سپس به زندان عادل آباد منتقل شده بود.
شهروندان بهائی بر طبق بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیروان ادیان بدون حقوق شهروندی در ایران هستند. سرکوب این شهروندان در غالب؛ پلمپ محل کسب، محرومیت از حق تحصیل از مدرسه ابتدائی تا مدارج عالی، تخریب قبرستانها و دیگر مکانهای مقدس آنها و اعمال سایر محدودیت های اجتماعی است.
در تاریخ ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۱، جامعه جهانی بهائی با انتشار بیانیه ای نسبت به افزایش فشارهای امنیتی و موج گسترده بازداشت، سرکوب محرومیت بهائیان ایران از حقوق شهروندی شان در ایران هشدار داده بود.
سرکوب بهائیان ایران ناقض مفاد ۲ و ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد ۲ و ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی، انجام تبلیغات و آموزشهای مذهبی چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی است.
سرکوب آزادی عقیده، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر حق افراد بر انتشار آزادانه افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی تاکید می کند.
بازداشت خودسرانه، عدم تفهیم فرد در لحظه بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
ممانعت از دسترسی متهم به وکیل در مراحل بازجویی، بازپرسی و دادرسی، ناقض ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
ندای روشن ۲۰/۰۵/۱۴۰۱